2016. sze 26.

Parancsol egy kis parabiózist?

írta: Clodovicus S. Carolus
Parancsol egy kis parabiózist?

avagy: ha nagyon gazdag vagy, jár egy kis vérfrissítés

Minden valószínűség szerint már az emberiség hajnalán is felmerült az örök, de legalábbis a nagyon hosszú élet gondolata.

Pénzes uralkodók rá is állították házi alkimistáikat a projektre, de amazok nem igazán jutottak semmire. A legmulatságosabb elképzelés az volt, amikor egy vicces orvos megjelentette az örök élet titkát leíró könyvét, melyben azt javasolja a hosszú életet kívánóknak, hogy szűz leányok leheletét lélegezzék be. Persze a könyve végén leleplezi magát, s azt kívánja, nevessenek vele, mert az biztosan jót tesz.
De persze tudományos, vagy ahhoz közeli kutatócsoportok is elgondolkodtak az élet meghosszabbításának lehetőségeiről. Az ötvenes években Amerikában még valódi tudományos kísérleteket is végeztek e témában. Idős patkányoknak cserélték le a vérét fiatal patkányokéval, s az esetek többségében az idős patkányok láthatólag is visszafiatalodtak.

Ebből már világosan következett, hogy a hosszú, fiatalos életért bármennyit beáldozók végül rátaláltak erre is. Bezony ám! A gazdagok, méghozzá az igazán gazdagok, mint pölö a milliárdos Peter Thiel elég tekintélyes összegeket pumpál abba a projektbe, melynek megvalósulása esetén potom 40 ezer dolcsiért 18 évesek (vagy fiatalabbak) vérét kaphatják meg egy röpke vérátömlesztéssel. Na? Ez is csak egy lépés a totális káosz felé, melyből nap mint nap itthon is kapunk ízelítőt, melyben a nagyon gazdagoké minden, a többieknek meg fityisz.

verzacsi3.jpg

Szólj hozzá