2015. nov 19.

WC-nap

írta: ClownPepito
WC-nap

Valamilyen oknál fogva egy napra került a Nemzetközi Férfinap és a Nemzetközi WC-nap.

Érdekes párosítás, ugye? Az előbbi nem mindenhol ünnep, hiszen szinte minden nap férfinap. Erre talán a hölgyek bólogatnak a legjobban, így ezt talán hagyjuk is.

afp-toilet.jpg
Az utóbbi azonban fontosabb esemény, ugyanis egy komoly környezetszennyezésre hívja fel a figyelmet.
Körülbelül az 1600-as évektől léteznek a vízöblítéses wc-k. A Föld nevű bolygó megközelítőleges 7 milliárdos lakója közül kb. 2 és fél milliárd embernek kell nélkülöznie a megfelelő higiéniával rendelkező illemhelyet, így aztán évente csaknem 230 millió tonna sz*r vagyis finomabban kifejezve: humán hulladék keletkezik, mely közvetlenül jut a környezetbe és szennyezi azt.

Ennek okán született a Dél-Koreai Sim Jae Duck szervezésében a WTO, vagyis a Nemzetközi Toalett Világszervezet, mely immár 53 országban igyekszik enyhíteni a wc hiány problémáját.

Szóval ma, november 19-én, amikor a megfelelően felszerelt kicsi helységbe térünk, jusson eszünkbe, milyen szerencsések is vagyunk, s dolgunk végeztével használjuk ki a vízöblítéses rendszer előnyeit utána pedig mossunk kezet.

Alább következzék egy körkép a világ „legmenőbb” köz illemhelyeiről. Nem véletlen, hogy vannak számomra turisztikailag is elkerülendő helyek.

kina.jpeg

 

new_york.jpeg

paris.jpeg

peru.jpeg

alaska.jpeg

algeria.jpeg

india.jpg

japan.jpeg

kenya.jpeg

thailand.jpeg

Szólj hozzá

izébigyók