2017. dec 13.

Japán furcsaságok -01

írta: ClownPepito
Japán furcsaságok -01

A használt bugyiautomata ehhez képest semmi. Remélem, már mindenki túljutott a reggelin, s elég erős gyomorral bír a folytatáshoz. Akkor tessék.

Kyosuke Kagami egy Japánországban élő mangákat rajzolgató ifjú hölgy. Ettől még nem is lenne annyira érdekes, mert ott sokan művelik ezt a művészeti ágat.
Úgy két esztendeje tán, egyik reggel egy "izgalmas" ötlet pattant ki fejecskéjéből, s mandulavágású szemét huncutul összehúzta. A gondolatot tett követte, s megalkotta az első olyan szakácskönyvet, melyben kotonban készíthető ételek leírásai szerepelnek.
Igen, jól olvastad: kotonban, vagyis óvszerben, aminek ugyebár jól tudjuk pontos rendeltetését. (Csak abban lehet még halvány remény, hogy ez a Japánországbeli kislány nem használt gumikat alkalmaz.)

 kotonkaja.jpg

Alapvetően semmi bajom a japánokkal se, de időnként a gondolkodásmódjuk elég bizarr.
Lehet, hogy az ifjú hölgy azóta már a pesszáriumban készült ételeket bemutató könyvével is elkészült. Na, az is finom lehet...
Ettem én már kagylót, csigát, békát és még jónéhány fura tengeri herkentyűt, de az biztos, hogy kotonban készült ételnek nincs helye a tányéromon.

Szólj hozzá

japanfurcsasagok