2019. máj 26.

Miki egér ugrál - avagy: HUAWEI hiszti, már amit értek belőle

írta: Clodovicus S. Carolus
Miki egér ugrál - avagy: HUAWEI hiszti, már amit értek belőle

Van egy ötezer éves civilizáció és van egy 243 éves ország. Melyik esélyesebb a túlélésre?

Volt az 1970-es évek végén egy Shezhen nevű halászfalu. Kb 50 ezren éltek ott, ami kínai mértékkel mérve szinte semmi. Aztán eltelt 30 év. Ma majdnem 20 millióan lakják és a világ egyik technológiai központja, ahol mindenki mindent gyártat. Többek közt az a bizonyos 243 éves ország is, amelyik -ha jól olvastam- elég rendesen eladósodott. (https://usdebtclock.org) S ki az egyik nagyobb hitelezője, akinek legalább 6 ezer milliárd dollárral tartozik? Na? Bizony ám!

huawei-hiszti01.jpg


S ha egyszer Kína benyújtja a számlát, kiebrudalja az összes nyugati „kishavert” az országából, akkor mi lesz? Szerintem ez az egész támadás -elsősorban- ezért indult. Ráadásul a mobilpiac tortájának egyre nagyobb szeletét harapják ki a minden gazdasági válságot túlélő kínaiak, míg a „fejlett” nyugat egyre inkább belefullad a túlköltekezésbe. A koreai és az almás telefonok korábbi harcából is a kínaiak jöttek ki jól, (ráadásul azokat is, vagy jelentős részüket kínai gyárban készítik). Szerintem most sem lesz ez másképp. A Huawei készít majd magának saját oprendszert, csipeket és egyebeket, mert mindent ellestek már riválisaiktól. A számla benyújtásakor visszakérik az összes pandájukat, majd virágzó gazdaságuk magas hegyéről kiröhögik a 243 éves országot, akik a jelenlegi vezetés kiebrudalása után majd mennek pitizni, hogy lécci, legyen úgy, ahogy rég.

huawei-hiszti02.jpg

Alapból persze az egész nem izgat. Nem megyek sem egyik, sem másik országba, szegényen megdögleni itthon is lehet. Magyarország jelenlegi adóssága 33,432,340,139,827 Ft, ami másodpercenként emelkedik. Itt lehet követni, akit egyáltalán érdekel: https://commodity.com/debt-clock/hungary/

Jelenleg kínai telefonom van, Kínában gyártott ruhát hordok, kínai gépek vesznek körül. Már rég nem gagyi a kínai, ellentétben a nyugati fossal, ami egyre inkább silány minőségű, legalábbis az, ami ide kerül. Minden valószínűség szerint a mostani Huawei után is ezt a márkát választom, hacsak a Nokia ki nem jön egy újragondolt 6303-as készülékkel. Bár azt is egy kicsi kínai fogja összeszerelni Kínában. A Nokia 6303-asom még mindig tökéletesen működik, mint másodkészülék. Egy biztos: ha Európában nem lesz Huawei, akkor se fogok fos „ájfont” venni.

Szólj hozzá

kütyük android izébigyók