2019. nov 17.

Duncan-gyilkosság

írta: Clodovicus S. Carolus
Duncan-gyilkosság

          -Anyám! Szeretném, ha elköltöznél. 30 éves vagyok, s végre a magam életét akarom élni.- Mondta Frank.
          -Kisfiam! Kérlek, ne tedd ezt velem! Tudod, hogy már csak te maradtál nekem!- Válaszolt kétségbeesve az anyja.
          -Sajnálom, anyám. Neked is a saját életedet kell élned, s engedd, hogy én is éljem a magamét. Este találkozunk.

A férfi felvette felöltőjét és a bíróságra indult, ahol épp egy bűnözőt kellett védenie. Amikor az ajtó becsapódott mögötte, édesanyja teljesen összeomlott. Frank volt a mindene, az élete. Mivel már többször is kezelték idegösszeomlással - bőven volt halálos mennyiségű gyógyszere, amit bevehetett. Két hétig feküdt a kórházban, ahol a fia minden nap meglátogatta. Egy külön, az ő számára kijelölt ápolónő vigyázott rá, akibe aztán Frank szép lassan beleszeretett. Mivel tudta, hogy édesanyja nem nézné jó szemmel ezt a szerelmet, s újabb dühkitöréseket okozna e hír, kapcsolatukat teljesen titokban tartotta. Még a házasságkötésről sem tudott a mama, sőt arról sem, hogy hamarosan nagymama lesz. Ám végül minden kiderült, hiszen Frank bejelentette, hogy a feleségével és a hamarosan megszülető gyermekével fog eztán élni. A mama ekkor végleg bekattant. A bíróságot is becsapva sikerült elérnie, hogy a fiatalok házasságát felbontsák. Majd két férfit bérelt fel, hogy tegyék el láb alól a menyét. Azok elcsalták a terhes nőt egy lakatlan helyre, hogy meggyilkolják, de sem lőszert, sem lapátot nem vittek magukkal. Igyekeztek megfojtani a fiatalasszonyt, de ez nem sikerült, így végül kézzel ástak egy gödröt és abba élve eltemették. Mindezért 6000 dollárt kaptak.


Elég durva a mese? Ezzel csak egy baj van. Mégpedig az, hogy nem is mese. E különösen megrázó gyilkossági ügy 1957-ben kezdődött , 1958. november 17-én lett a legdrámaibb, végül 1962. augusztus 8-án záródott, amikor az utolsó bűnös (a mama) is a gázkamrába lépett.


A történet a Duncan-gyilkosság néven híresült el. 
Szereplői:Elizabeth Ann Duncan - a mama.Frank Duncan - a fia.Olga Kupczyk (később Olga Duncan) - Frank felesége, az áldozat.Luis Moya és Augustine Baldonado - a két béna, latin amerikai bérgyilkos.
Helyszín:USA, Kalifornia, Ohi város.
Mindebből csak azt érdemes megjegyezni: az anyai (szülői) majomszeretet időnként könnyedén átcsúszhat horrorisztikus rajongásba, görcsös kapaszkodásba.

duncan-mix.jpg

Szólj hozzá

történelem