2016. sze 19.

Twiggy

írta: Clodovicus S. Carolus
Twiggy

Mivel hölgyek esetében nem illendő az életkorról beszélni,

azért csak azzal indíthatok, hogy ma ünnepli születésnapját a hatvanas évek ikonikussá vált nőideálja, aki gyerekkori becenevét használva a stílus elnevezése lett.

Twiggy, mielőtt nem lett sztár, a Lesley Hornby névre hallgatott, s rendkívül vékony, egyszerű lány volt Angliában. Dolgozott fodrászként, eladóként, míg Nigel Davies divatfotós fel nem fedezte, hogy 1966-ban Ő legyen az év arca a ködös Albionban. Egy évvel ezután pedig már Amerikában keres és talál szerencsét. Ügyesen... menedzselik, így a show biznisz világa sarkig tárja előtte kapuját. A fotómodellkedést végül színházra, film- és hangstúdióra váltja, begyűjt néhány nevesebb díjat is. Férjhez megy, család és karrier...

A titka? Jókor volt jó helyen, s -szó szerint is- egy új ideált testesített meg, mely a hatvanas évek legelején még nem igazán létezett. A fiús alkat, a nagy csodálkozó kék szempár, a szeplőcskékkel pöttyözött nózi, a vékony derék és hangocska elég volt ahhoz, stílust teremtsen: a csontkollekciós lányokat, akik -hogy nádszál alakjuk megmaradjon- különféle kínzásokkal gyötrik magukat azóta is. Tévesen azt hiszik, (a felmérések szerint a nők 86 százaléka) hogy a férfiak jobban vonzódnak a karcsú nőkhöz, pedig a valódi vonzódást nem ez dönti el.

Szóval, Twiggy kiengedte a szellemet a palackból, új utakat nyitott a divattervezőknek és a gyártóknak, de örülhetnek a fogyást segítő csodaszer készítők és a plasztikai sebészek is.

 

twiggy-mix.jpg

Szólj hozzá

izébigyók