2017. okt 04.

Egy üzenet

írta: Clodovicus S. Carolus
Egy üzenet

Ebben a hihetetlen infóóceánban, szinte meg sem hallani a fontos üzeneteket.

Kezdem ott, hogy valahol mélyen hiszek az összeesküvés elméletekben. Annyira mélyen, hogy még magamnak se merem igazán bevallani. A mindenki által ismert erről szóló történet a Mátrix című film, ami -nyilván- hálivúúúúd stílusában igyekezett feldolgozni valamit, amiről talán maguk az alkotók se igazán tudtak, tudnak semmit, hiszen nekik is csak sejtéseik lehetnek a valóságról.

Na, hogy a zűrzavarban kihallható legyen a lényeg: úgy tartják, hogy a jelen világunkat egy szűk kör, tán egy tucat emberből álló titkos társaság irányítja. Afféle modern szabadkőművesek, akik kormányokat, nagyhatalmakat tartanak kezükben, hogy saját céljaikra felhasználják őket. S hogy mik is ezek a célok? A legfontosabbat kell említenem: a hatalom. A hatalom minden és mindenki felett. (Persze attól még egy vírus vagy egy baci őket is padlóra küldheti. A halál és az idő felett egyelőre még nincs hatalmuk.) Legfőbb végrehajtói pedig mi, a fogyasztói társadalom vagyunk, úgy, hogy valójában nem is tudunk róla.

Van Amerikában egy Livermore nevű városka, melynek tűzoltó állomásán 1901 óta folyamatosan világít egy villanykörte. Ez a villanykörte lett a jelképe egy új mozgalomnak, amelyik igyekszik szembeszállni a már fent említett mohó hatalommal.

Az alábbi filmet módszeresen törlik, ahonnét lehet, de szerencsére mindig akad, aki visszatölti.

Talán nem olyan mozgalmas, mint a Mátrix című film, de érdemes rajta elgondolkodni. Érdemes feltenni a kérdést: mi van akkor, ha mindez igaz? Egy kicsit mélyebbre ásva láthatóvá válik, s bőrünkön is érezhető, valami nagyon nem működik itt ezen a bolygón. Maga a természet lázad fel ellenünk, üzen nekünk, de a nagy zajban semmit sem hallunk, vagy értünk belőle.

Fiatalok, gyerekek között mozgok. Látom, miképpen válnak biorobotokká, akik jó szolgaként istenítik a hatalmat szomjazókat. Nyilván nem közvetlenül, hanem mértéktelen vásárlási mohóságukkal közvetetten. Amennyire erőmből futja, igyekszem felnyitni a szemüket, s rávenni őket, hogy gondolkodjanak. Az alábbi film részlete is erről szól.

 

Sajnálatos módon szélmalomharc ez, hiszen míg sokan jelentős mértékig az anyagi világ fogságában élünk, addig nehezen tudunk igazán tenni valamit. Csak apró magokat hintünk el, melyekből majdan fa lesz. Ha lesz még bolygó, ahol érdemes lesz fának lenni.

Szólj hozzá

izébigyók