2017. okt 11.

Funk-2

írta: Clodovicus S. Carolus
Funk-2

Még 2015-ben írtam róla először, mintegy megismertetve szerény olvasótáboromat az igazi, élő magyar rap/hip-hop valódi királyával,

aki Funktasztikus néven igyekszik még ma is az eredeti, ős-rap szellemiséget életben tartani. Szerettem volna mellette hasonló előadókat bemutatni, akik hűek maradtak a mondanivalójukhoz, de rajta kívül nem találtam említésre méltót.

funkton.pngNem szorosan, de követem munkásságát, s az utóbbi időben számomra egy kissé veszíteni látszott erejéből, de ez csak valamilyen hullámvölgy lehetett, mert most új, ütős lemez készül. A vlog műfajába is belekóstol, de Funk itt is -szerencsére- azt az igazi rappert adja, aki méltó, bár a nagyközönség előtt tökismeretlen képviselője ennek a szókimondó, néha pengeként húsba vágó zenei stílusnak, melyben ügyesen pörgeti a szavakat, a társadalmi, politikai helyzetjelentéseket. Mert hát valljuk be őszintén, az ország lakóinak jelentős része csak a médiában találkozik azzal a jóléttel, amiről már nem is álmodik.

Szóval, készül az új lemez, ami biztosan nem lesz kapható a lemezboltokban. Erről szól ez az ízelítő, melyben visszatérünk a már ismert Boldogság utcába. Ugye mindenki előtt világos, hogy ez az igazi rap, tehát ne a zenét, hanem a szöveget figyelje.

Szólj hozzá

magyarország music