2018. ápr 23.

Blokada

írta: Clodovicus S. Carolus
Blokada

egy működő reklámblokkoló androidra

Na, ki imádja az androidos telefonján böngészés és egyebek közben a temérdek reklámot?

Na, ki van oda érte, ha weboldalak akkor is követik a tevékenységét, ha ő nem akarja?

Na, ki az a mazochista, aki imádja, ha weboldalak vagy alkalmazások vírusokkal bénítják meg a telefonját, lelopják összes kontaktját és egyéb személyes adatát?

Na, fel a kezeket a magasba! Senki? Viszont mindenki tapasztalta már valamelyiket, vagy mindegyiket?

Na, most adok én maguknak! - egy jó ötletet. 2016-ban Karol Gusak lengyel származású szoftverfejlesztő is úgy gondolta, elég a privát szféra meggyalázásából, a sok reklámból és abból, hogy egy rakat program és internetes oldal figyel és követ minket. Létrehozta a Blokada nevű kicsi, ingyenes és jól személyre szabható alkalmazást, mely már magyar nyelven is elérhető. A program androidos telefonokon működik és tényleg működik.

Elmesélek valamit. Szóval, a laptopomon a Chrome böngészőt használom. Beállítottam, letöltöttem hozzá minden, ami kell, így már évek óta gyors, biztonságos és reklámmentes. A telefonomon is van Chrome. Sose használtam, mert hiába állítgattam, jött a sok reklám. A Blokada tesztelése közben sikerült ezt az áradatot megállítani, s ahogy tapasztaltam, a böngészés mintha, mondom mintha egy picivel gyorsabb is lenne.

A Blokada honlapján a nagy, narancssárga pajzs alatt ez olvasható:

„A Blokada hatékonyan blokkolja a reklámokat, követőket és rosszindulatú programokat. Védi a felhasználható adatkereted, gyorsabbá teszi az eszközöd és megóvja a privát szférád. Ingyenes, nyílt forráskódú és biztonságos.”

Mondhatnám: Ámen.

A biztonságos letöltés -érthető módon- a honának lapjáról lehetséges. A telepítés a szokásos módon történik, s a beállítások sem bonyolultak, meg segít is a program, ráadásul mindezt magyar nyelven. Szóval, Hölgyeim és Uraim, öregek és fiatalok! Erre, csak erre!

http://blokada.org/hu/#

blokada-m.jpg

Szólj hozzá

android