2018. máj 25.

Törülközőnap

írta: Clodovicus S. Carolus
Törülközőnap

A törülközőnapot minden év május 25-én ünneplik 2011 óta.

Ezt az emléknapot azért hozták létre, hogy tisztelegjenek Douglas Adams író munkássága előtt, aki a Galaxis útikalauz stopposoknak című művében világít rá a törülköző fontosságára. ;)

„Törülköző: A lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos.”

Semmi komoly üzenete nincs, hacsak az nem, hogy: sohase ess pánikba. A rajongók által létrehozott és gondozott oldalra (http://towelday.org) bárki feltölthet magáról és kedvenc törülközőjéről egy képet, ezzel tagjává válva egy világméretű, vidám közösségnek, akik az angol sci-fi író szellemiségét igyekeznek életben tartani. Aki ismeri munkásságát tudhatja, nem volt egy átlagosan gondolkodó, hétköznapi figura.
Ateista, környezetvédő állatbarát, és betegesen Apple számítógép rajongó.

Leghíresebb műve a már említett Galaxis útikalauz stopposoknak című írása, mely eredetileg rádiójátéknak készült, aztán ezernyi bőrt sikerült lehúzni róla. Alkotóként szerepelt a Monty Python stábban, jelenetet írt a Gyalog galoppba és számtalan vicces, szórakoztató műsorba. Tökéletes képviselője volt az abszurd angol humornak, melyet -szerintem- csak az angolok értenek igazán.

Szóval, legyen ez egy vidám nap, gyerünk ki az utcára, ahol szakad az eső, így mindenki vigye magával kedvenc törülközőjét - szüksége lesz rá.

torulkozonap.jpg

Szólj hozzá

irodalom mókamájszter