2018. jún 28.

Egy „marhadrága” marhaszelet története

írta: Clodovicus S. Carolus
Egy „marhadrága” marhaszelet története

A történet Londonba repít minket egy igazán exkluzív étterembe. Vacsoraidő van épp, az étterem telis-tele elegáns és nagyon gazdag -többnyire sznob- vendégekkel.


Egyszer csak feltárul az ajtó, s egy elképesztően elhanyagolt külsejű fickó lép be rajta. Ruhája mocskos és szakadt, keze, arca maszatos, haja borzas. A belépőre azonnal két pincér támad, s erőteljesen igyekeznek rábírni a gyors távozásra. Ám a fiatalember nagyon makacs, s csak nem tágít. Sőt! Zsebéből egy a zsírpapírból is kilógó hatalmas, nyers marhaszeletet vesz elő, s kijelenti, hogy ezt a húst most ő megsüti az étterem konyhájában. Ez már igazán sok a két pincérnek és szidalmazva, ütlegelve -nem kis botrányt okozva ezzel- kidobják az idegent.

Az ifjú másnap pert indít az elegáns étterem ellen, amit fölényes győzelemmel meg is nyer.

A magyarázat:
Az elhanyagolt külsőt magára varázsoló fickó egy joghallgató, aki tanulmányai során a könyvtárban találkozott egy rég elfeledett, de még érvényben lévő törvénnyel, mely arról rendelkezett, hogy a konyhával rendelkező vendéglátóhelyekre betérő idegennek joga van a magával hozott húst a konyha tűzhelyén megsütni.

E több száz éves törvényt a per után -természetesen- eltörölték. De az a marhaszelet igen sokba került - az étteremnek.

marhahus.jpg

Szólj hozzá

történelem