2017. dec 05.

dr. Pirula Lobbi

írta: Clodovicus S. Carolus
dr. Pirula Lobbi

Pajti, elhiszed az afféle összeesküvés elméletet, melyben a gyógyszergyártó cégek krémje célul tűzi ki az emberiség, s azon belül a magyarok szándékos megbetegítését, hogy aztán minél több gyógyszert kelljen fogyasztaniuk?

Tán sötét összeesküvés elméletet szimatolsz? Fölösleges. Itt minden a napnál is világosabb. Figyelj csak egy kicsit. A gyógyszeripar -bár jól kifizetődő ágazat- de messze nem sorolandó a világgazdaság élbolyához. Pláne nem tartozik a különféle legális és sötétben mutyibizniszező gazdasági csoportok fő tevékenységébe. A drog, a fegyver, a szervkereskedelem és a különféle pornográfia -vagy nem is beszélve a politikáról- sokkal jobb üzlet, ami után ráadásul még adózni sem kell.

Egy tévhit szerint válogatott orvosokból és kémikusokból álló társaságok kifejezetten olyan gyógyszereket fejlesztenek, melyek mellékhatásai a rák különböző fajtáinak kialakulását segítik elő, hogy aztán előálljanak saját, méregdrága rák elleni készítményeikkel. Pajtikám, én vettem a fáradtságot és utánajártam annak az ötvenes csoportnak, mely a világon leggyakrabban eladott gyógyszereinek listáját tartalmazza. Az első ötvenben mindössze négy olyan gyógyszer van, s azok sem a legdrágábbak közül, melyeket a különféle daganatos betegségekre szokás felírni. Az első tíz csupa gyulladás és fájdalomcsillapító, illetve olyan készítmény, mely az öregedési folyamatokat lassítja. Tehát nem itt van az a bizonyos kutyuska elásva.

Akkor mégis miért gondoljuk ezt? Miért ez a lassan eluralkodó bizalmatlanság az orvosok és gyógyszergyártók irányába? Talán a hiba -ezúttal- a Te készülékedben van, Pajtikám? Igenis, meg nem is.

Külföldön egy kezdő orvos fizetése többszöröse az itthoniaknak, ráadásul képzettségük, szakmai felkészültségük imitt-amott még el is marad a Magyarországon végzettekénél. Az állam ott is és itt is továbbképzésekre, konferenciákra, általános önfejlesztő tréningekre, a szakmában történő elmélyülésre kényszeríti az orvosokat, melyek komoly anyagi tehernek minősülnek. Csakhogy amíg külföldön ezt az adott állam anyagilag is segíti, hiszen ez számára egy hosszútávú üzlet, addig itthon a szakmai fejlődésre egy kanyi forintot se ad, s így anyagilag is sikerül ellehetetleníteni őket. Na azért ne kezdj el zokogni miattuk, hiszen nem csak az ő bérrendezésük nincs megoldva. Szóval kell egy "B” terv. Ekkor lépnek elő az orvoslátogatók. Bezony ám! Ők azok, akik a gyógyszergyártóktól, gyógyszerforgalmazóktól keresik fel az orvosokat, mesélnek nekik az új fejlesztésekről, célzottan felhívják a szakorvos figyelmét azokra a készítményekre, melyek kifejezetten passzolnak az adott orvos szakterületéhez, s ha már elmélyültek a témában, meg egymásban, akkor a gyógyszergyártó cég felajánlja „önzetlen” segítségét, vagyis szerződést köt az orvossal, melyben az állam által kötelezően előírt szakmai továbbtanulás anyagi terheit átvállalja magára. Cserébe csupán csak azt kéri, hogy a hihetetlenül széles gyógyszerpiacról az őáltaluk gyártott, forgalmazott termékeket preferálja a kis rózsaszín receptek felírásakor. Mindehhez vihogva tapsol az állam, gyönyörködve szemléli dr. Pirula Lobbi korrupciós tevékenységét, hiszen a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. S a beteg? Ki is az? Ja, a beteg az, aki valójában az egész cechet állja, ráadásul többszörös bőrt lehúzva önmagáról.

Levezessem, Pajtikám? Van ugye az átlagos beteg, aki beteg. Méghozzá átlagosan. Az itthoni közellátás gyakorlatilag összeomlott, így a beteg megszorítja zörgő csontjain a derékszíját és elmegy a magánrendelésre abban bízva, hogy ott majd meggyógyítják. Nem is sejti, hogy cseberből vederbe került, mert az a bizonyos Hippokratészi eskü már csak egy távoli mese. A doki ropogós zöldhasúakat lát benne, s boldogan felírja a „Pirula” gyógyszergyár egyik gyengébb termékét, hiszen szerződése köti Pirulához. Tapasztalatból már tudja, hogy a készítmény szart se ér, viszont neki becseng a kasszába több felől is. A beteg továbbra is beteg marad, így visszamegy. Vissza ám, mit is tehet mást, mert gondolkodni, értelmesen szavazni már smafu. Szóval visszamegy és kap egy másik, egy drágább és hatóanyagában körülbelül megfelelőt ugyancsak Piruláéktól. Nagy nehezen kilábal a betegségekből, s boldog, miközben egyre betegebb lesz, mert a mellékhatások, melyek mindig vannak, gyengítik az immunrendszerét. Néha bedühödik és vesz valamilyen „hómejópátiás” valamit, mert esetleg..., meg a hit segít. De ezzel ugyancsak egy kétes üzletet támogat, s itt is zsákutcába jut.

Az egészből dr. Pirula Lobbi jön ki a legjobban, aki az állam által homályosan és legálisan lehet korrupt. A nagybeteg, ez a folyton egymást maró, csépelő, utáló, gúnyoló és feljelentő magyar köznép pedig fizeti az egészet.

Gondold végig, Pajtikám.

Kiteszek ide egy "jósokgyógyszeres" képet ijesztgetni:

gyogyszerek.jpg

Szólj hozzá

magyarország izébigyók