2016. feb 06.

Kicsi kincses

írta: Clodovicus S. Carolus
Kicsi kincses

avagy: jegyzet az "f"-book oldalra

Épp négy esztendővel ezelőtt kezdtem bele egy olyan projektbe, amihez azóta -szerencsére- mások is csatlakoztak. Vagy egyszerűen átvették - mindegy.


Az ötlet egyszerű volt: jelenjenek meg értelmes, esetlegesen értékes írások is ezen a felületen, ahol addig csupán „elmentemenni”, „tegnapberúgtam”, „kapcsolatbanxyz-vel” és ehhez hasonló haszontalanságok vagy tolakodó reklámok rondították a felületet.
Közben a közép és az idősebb generáció is ráébredt: találni hasznos olvasnivalót is ezeken a mű-közösségi hálózatot bemutató oldalakon. Szerencsére néhány év alatt születtek más értékes kezdeményezések is, például az „ajánlj egy verset” sorozat. Mások önálló projekteket indítottak, ahol saját tehetségüket, művészi alkotásaikat igyekeztek bemutatni.
Az ifjabb generációból is akadtak olyanok, akik megelégelték a depresszív lelki és szellemi sivatagot, s új, friss ötletekkel töltötték fel a megjelenő oldalakat.

Szóval, manapság - bár a szemét még mindig jelen van - már érdemes belekotorni, mert apró kincsekre is lehet lelni. Ha meg valaki azért igyekszik távolt ártani magát ettől a közösséget szimuláló alkalmazástól, mert azt hiszi, személyes információkat gyűjtenek róla, annak azzal a rossz hírrel kell szolgálnom: már mindent tudnak, amit csak akarnak .

Alapvetően annak örülök, hogy az általam elvetett kicsi magocska már szárba szökkent, bokrocska lett, s ma már enyhítő árnyékot adó fává cseperedett.

kicsikincses2.png

Szólj hozzá

izébigyók