2016. máj 25.

Csillagok háborúja

írta: Clodovicus S. Carolus
Csillagok háborúja

Még álmodozó fiúcska voltam, amikor az Alfa magazin beszámolt egy új, fantasztikus mesefilmről, melyet a Csillagháború címmel illettek.

A képek tanúsága szerint igen izgalmas filmmesét alkotott az addig tökismeretlen George Lucas bácsi, így már alig vártam, hogy végre Magyarországon is bemutassák a mozik.
Szerencsére nem kellett sokáig izgulni csak 1979. augusztusáig. Addig pedig olvasgattam a filmről szóló híreket, melyek gyakorta orbitális marhaságokat is tartalmaztak, s hozzá afféle képekkel, melyeknek semmi köze nem volt a filmhez. De ez ma már történelem, vagy mese.


1977. május 25-én biztosan sok kicsi és nagy gyerek ült Amerikában a mozivászon előtt, s rácsodálkozott arra a különös világra, arra az izgalmas látványra, amit később 1979. augusztusában jómagam is átéltem.
A Csillagok háborúja egy új korszakot indított el a filmes világban és azok életében, akik szenvedélyes rajongóivá váltak.

Bár valószínűleg egyedül vagyok e „szentségtörő” kijelentésemmel, de szerintem a Csillagok háborúja, A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér trilógia tekintendő a teljes mesének, s ezekből is A Birodalom visszavág sikerült a legjobban. E hármas után kellett volna abbahagyni.

De tudom én, hogy ha egy üzlet beindul, akkor...

csillhab1977.jpg

Szólj hozzá

izébigyók