2017. feb 24.

Moleskine sztori

írta: Clodovicus S. Carolus
Moleskine sztori

A legendás notesz!

A Moleskine noteszeket egy francia kis családi vállalkozás készítette a tizenkilencedik század derekától. Ebbe skiccelt Vincent van Gogh vagy Pablo Picasso. Ebbe jegyezte le Az öreg halász és a tenger első sorait Ernest Hemingway, vagy On the Black Hill című regényének legelső gondolatait Bruce Chatwin angol író. A notesz jellegzetesen egyszerű stílusa már a kezdet kezdetén is igazán közkedvelt volt. Gumi szorította össze a lapokat, hátul pedig egy ügyes kis zsebet talált a gazdája. A nevét Bruce Chatwin adta, s hírét már-már legendássá fokozta. Aztán a notesz gyártója eltűnt, s vele a fekete notesz is. Ám 1996-ban feltámadt, s most egy olasz cég készíti különböző funkciókkal és méretben a legendás Moleskine noteszt!

Eddig a mesés történet, de mindez egy szép, nagy, jól megtervezett REKLÁM! Nincs és nem is volt legenda, csak egy viszonylag jó minőségű notesz, amiből mára csupán a név maradt. Az tény, hogy egy milánói cég jó üzletet látott benne, s gyártani kezdtek különböző noteszeket, melyek tényleg jó minőségűek. Magam is évek óta használom, így bizonyíthatom, hogy sokat bír, mert nálam korábban hamar kinyiffantak a noteszek.

Tehát az igazság: Legendát kell gyártani, abba beleszőni egy parányi tényszerűséget, s piacra dobni egy minőségi terméket. Ennyi!

moleskine3.jpg

Szólj hozzá

izébigyók