2017. dec 11.

Cross DJ

írta: Clodovicus S. Carolus
Cross DJ

Szinte még meleg és ropogós annak az Androidos programnak a frissített változata, amit már lassan két esztendeje élesben is használok. Örvendezhetnek az iPhone-t használók is, mert számukra szintén elérhető. 

 

A Cross DJ programot a csaknem húsz éve digitális zenével foglalkozó francia Mixvibes bocsátotta ki. A program szupererős motorja már 15 éves, így verzióról verzióra egyre megbízhatóbb és kifinomultabb lett.

cross-dj-mix.jpg

 

Aki egyáltalán nem ismeri a programot, annak javaslom a Google Play-ben mellékelt részletes leírás elolvasását, ám aki megelégszik szerény tapasztalati tényezőkre támaszkodó összefoglalómmal, annak álljon itt nyúlfarknyi -a képben lévőknek bugyutának tűnő- leiratom.

A Cross DJ egy bal és jobb panelből álló zenelejátszó. A zenéket lejátszás közben össze lehet mixelni, ritmikájukat szinkronizálni, tónusukat módosítani, különféle effektekkel megbolondítani, „szkreccselni" -amit néhány idióta egészen másnak hisz-, a zene bizonyos részeihez ismétlő pontokat adni. (Kicsit hülye megfogalmazása a loop készítésnek.)
A zenelejátszó ismeri a gyakoribb zenei fájlokat, de leginkább a hagyományos mp3-as formátumot szereti.
A zenék betöltését saját böngészője segíti, melyben több mód is kínálkozik arra, hogy a telefonon/tableten és/vagy memóriakártyán tárolt zenei anyagot megtaláljuk.

Mivel közeleg a szilveszter, a farsang, a házi- vagy más bulik időszaka, ajánlom kezdő vagy épp gyakorló DJ-k figyelmébe. Jóféle és megbízható. A feleségem is szereti.

Természetesen létezik fizetős verziója is a lejátszónak, melyben kibővülnek a funkciók, tágulnak a lehetőségek, de erről inkább a program honlapján érdemes tájékozódni. Egy sima kis buli lebonyolítására az alapprogram is elegendő.

Igyekeztem tényleg konyhanyelven leírni a lényeget és gusztust csinálni a programhoz. Tudom, hogy legalább húszmillió DJ és hangmérnök él Magyarországon -bár a lakosság lélekszáma jelenleg 9.772.635 fő-, akik mindig mindenkinél mindent jobban tudnak és értenek, de azért biztosan akad olyan is, aki laikusként érdeklődik a téma iránt és leiratom kielégítő fogódzóul szolgál Számára.

Az ingyenes verzió androidos telefonokra/tabletekre itt elérhető:

logo1.png

 

 

 

 

Aki pedig ad érte a franciáknak 1.890.- Forintot:

logo2.png

 

Szólj hozzá

music android