2019. nov 10.

Rejakcijóidő

írta: Clodovicus S. Carolus
Rejakcijóidő

Kicsit gagyi teszten mindenki próbálgathatja reakcióidejét. A londoni JustPark nevű parkolást segítő társaság oldalán található apró tesztben bárki megmérheti, milyen gyorsan reagál egy váratlan eseményre. Nem kell mást tennie, csak ide: https://www.justpark.com/creative/reaction-time-test/ kattintania, majd a lefelé mutató nyílra, aztán a start gombra.
Egy autóban találjuk magunkat, haladunk az úton, aztán hirtelen felbukkan egy piros nyolcszögű vagy másképp oktogon tábla, rajta egy fehér praclival. Na ekkor kell gyorsan a képernyőre kattintani, s máris megtudjuk, hogy reakcióidőnk alapján épp hány évesek is vagyunk.

Ezt persze egy rakat dolog befolyásolja, például a fáradtsági, vagy maligán szintünk. Én speciel néhány pohár pezsgő után simán letagadhattam egy tízest a koromból.

A tesztet állítólag néhány ezer 18 év feletti ember reakcióideje alapján állították össze. Ezek szerint egy átlag 18 éves 300 milliszekundum alatt teljesít, míg egy nyolcvan éves 1000 fölött.

 

A múltkor láttam egy sofőr bácsit, hát annak kábé 5000 milliszekundum is kevés lett volna. Lehet, ahogy van alsó korhatár, úgy kellene egy felső korhatár is a vezetői engedélyek kiadására.     

Szólj hozzá

senkit se érdekel