2016. nov 03.

Ahnenerbe

írta: Clodovicus S. Carolus
Ahnenerbe

Évek óta nem nézek tévét. Utálom a reklámokat, a marketinges szemetet, a semmitmondó és gagyi vetélkedőket, a politikai moslékot jobbról és balról egyaránt. Néha-néha, nagy ritkán valami Hollywood-i agyzsibbasztás azért becsusszan.

Nem oly rég vetítette sokadszor az egyik tv csatorna „Az elveszett frigyláda fosztogatói” című Indiana Jones-os filmet, melyben a címbeli szó is elhangzott, mintegy megjelölve egy titkos társaságot, mely nem az írói fantázia szülötte.

Az Ahnenerbe (Ősök öröksége) szervezetet Heinrich Himmler az SS vezetője hozta létre 1935-ben azzal a céllal, hogy bebizonyítsák: az emberi fajt az árja nemzet hozta létre. 139 „tudós” és 82 „kutató” dolgozott a szervezetben, s abból az alapgondolatból indultak ki, hogy már a jégkorszak előtt is az árja faj uralkodott, s birodalma szinte az egész földgolyóra kiterjedt. Bárhol is kutattak, mindig megtalálták az erre mutató bizonyítékokat - még ott is, ahol nem.

A szervezet operatív igazgatója Wolfram Sievers - Dachauban tevékenykedett. 1948-ban ítélték halálra. Míg kollégája, Bruno Berger, aki élő embereken végzett kísérleteket, csupán három év börtönt kapott. 2002-ben készítettek vele egy interjút. Az akkor 91 éves férfi továbbra is úgy tartotta: „A zsidók alsóbbrendű fajhoz tartoznak!” S tagadta, hogy tudta volna, mi lesz a sorsa az általa „vizsgált” embereknek.

Tény, hogy amíg ember él e bolygón, a fajelmélet is fennmarad. Elég, ha csak körbetekintünk a mindennapjainkban. Élő az a gondolat, hogy ezért vagy azért - származás okán, vagy vagyoni helyzet, esetleg pozíció miatt - egyesek többnek, magasabb rendűnek tartják magukat másoknál, s ezt kihasználva igyekeznek vélt hatalomra szert tenni.

ahnenerbe.jpg

Szólj hozzá

történelem