2017. feb 09.

Esti mese a magányos telefonfülkéről

írta: Clodovicus S. Carolus
Esti mese a magányos telefonfülkéről

„Eccervóóóthóóónemvóóótvóóótecceregy” magányos telefonfülke.


Ezt a magányosan álldogáló telefonfülkét még a 60-as években helyezték el a nagy semmi közepébe - a kaliforniai Mojave sivatagba. Alapvetően mindentől távol volt, s akár különös összeesküvés elméletek is szövődhetnének köréje, de most itt nem szövődnek és pont. A Pacific Bell társaság rakta oda és kész.
Ott állt magányosan, még egy aprócska csörrenés se hangzott a kagylócskájából soha. Pdig volt ám neki telefonszáma is: +1-714-733-9969. Aztán 1997-ben egy fiatal térképész meglátta a szimbólumot a térképen. Felkereste a helyet és cikket írt a sivatag közepén magányosan álldogáló telefonfülkéről.
A cikk után véget lett a sivatagi nyugalomnak, mert turisták özönlötték el a helyet. Mások pedig gyakran hívták a fülke számát, hátha felveszi valaki. S igen, eztán valóban - mindig akadt egy éppen ott táborozó, aki szívesen beszélgetett egy ismeretlen hívóval.

mojave_telefon.png
Végül - ahogy az lenni szokott - a szolgáltató elrontotta mindenki örömét. A felgyűlt szemétre és a sivatag védelmére hivatkozva 2000-ben megszüntette a vonalat és a telefonfülkét is elbontotta.
Emlékét egy dokumentumfilm és a turisták emlékezete őrzi.
Itt a vége, fussatok el véle. Jó éjszakát, rabszolgagyerekek...

Szólj hozzá

izébigyók