2017. feb 10.

William Patrick

írta: Clodovicus S. Carolus
William Patrick

A képen egy férfi látható. William Patrick “Willy” Stuart-Houston.

williampatrick.jpg

1911-ben született és 1987-ben halt meg Amerikában. Eddig semmi különös, ugye? De ha elárulom, hogy ez a fiatal férfi Adolf Hitler unokaöccse, -s eredeti neve: William Patrick Hitler - akkor már érdekesebb lesz élettörténete.
Apja, Alois Hitler, a diktátor féltestvére. Édesanyja angol, Bridget Dowling. A fiúcska Angliában, Liverpool városában látta meg a napvilágot. Élt, éldegélt, cseperedett. Aztán 1933-ban meglátogatta bácsikáját és munkát kért tőle. Az Opel gyárban dolgozott, mint értékesítő. De elégedetlen volt, ezért megzsarolta a bácsit, hogy mesél a családról a sajtónak, miszerint Adolf nagypapája egy zsidó kereskedő volt, ha nem juttatja jobb álláshoz. A führer megígérte, ha főhősünk lemond angol állampolgárságáról, akkor magasabb beosztásba helyezi. Beszédeinek meggyőző erejével szemben ebben az esetben nem sikerült „kedves” unokaöccsét elkápráztatnia, mert Willy fogta a sátorfáját és sietve Amerikába távozott, hogy a haditengerészetben katonáskodva harcoljon a fasiszták ellen.
A háború után végleg letelepedett az USA-ban, és saját vállalkozásában kórházaknak végzett laboratóriumi vérelemzéseket, melyeknek anyagát ma is használják a bűnügyi patológusok.
Itt a végre, ennyit mára,
ha nem hiszed, járj utána!

Szólj hozzá

történelem