2017. már 17.

Angry Birds music - Ari Pulkkinen

írta: Clodovicus S. Carolus
Angry Birds music - Ari Pulkkinen

Magát a játékot -szerintem- már mindenki ismeri.

Annyira primitív, akár egy csúzli. Mert az. Méghozzá 21 századi. Csak épp nem igényli a hüvelykujjat, melynek használata valaha el- vagy leválasztott minket az állatvilágtól.
A játéknak van egy keretsztorija (is), meg egy rakat folytatása, és a játékmenet is butítóan egyszerű. Van még olyan, aki nem próbálta ki? Nem kell válaszolni. Az ős verzió ITT játszható, online.

Ami érdekes, az az idegesítően fülbemászó és napokig ott is maradó zene.

Szerzője Ari Pulkkinen a finn származású alkotó, aki még kiskamaszként sorra nyerte az amatőr zeneszerző versenyeket (Fast Music Compo) tracker típusú zenéivel. (Mára már szinte a feledés homályába süllyedtek az efféle zenealkotó szoftverek -FastTracker, Madtracker, Impulse Tracker, Modplug Tracker, stb.- melyek a Gravis-os hangkártyákkal úgy szóltak, mint az állat... De ezek, a mai gyerekek számára már ősi történelemnek számítanak.)

tracker.jpg

Kiváló iskola volt ez számára, mert elkötelezte magát a játékiparnak. Azóta is videojátékokhoz komponál zenét.

ari_pulkkinen.jpgRövid pálya:
Fast Music Compo
2001 - első hely
2002 - második hely
2003 - első hely
2004 - első hely
2009 - második hely

Az első játékzenét 2000-ben írta a Starfight VI-hoz, a legfrissebb munkája 2017-ben a Nex Machina zenéje. Az Angry Birds játék idegesítő keretzenéjét 2009-ben komponálta.

 

Keresgélésem során érdekes feldolgozásokra bukkantam, hiszen másokat is megihletett ez a különösen nyúlós és ragadós gumizene.

Szólj hozzá

music android