2017. már 29.

Global warming

írta: Clodovicus S. Carolus
Global warming

Két egymástól független nemzetközi szervezet is vizsgálatának tárgyává tette korunk jelentős problémáját a globális felmelegedés kérdéskörét.

Sajnos összefoglalójukat nem hatja át a pozitív hangulat és summázatukból már a figyelmeztető megjegyzések is hiányoznak.
Kijelentették, hogy a globális felmelegedés folyamata immár visszafordíthatatlan. Vannak előírt tervek, nemzetközileg szabályozott kvóták melyekben 2050-re az USA 80, Európa pedig 40 százalékkal csökkentené a szén-dioxid kibocsátást, de a jelenlegi helyzetben ez már -úgymond- nem oszt, nem szoroz. Ha most, ebben a percben elzárnánk minden CO2 „csapot”, a tengerek szintje még évszázadokon keresztül tovább emelkedne, s a tisztulási folyamat 1-2 ezer évig tartana.
(Zárójelben megjegyzendő, hogy egyes felmérések mögött mindig állnak olyan szervezetek is, melyeknek érdekei gyakorta homályosak.)

Szinte idekívánkozik a Mátrix című 1999-ben készült amerikai-ausztrál film egyik részlete Smith ügynök szájából:
„Mialatt osztályozni próbáltam a fajotokat, rájöttem, hogy ti nem is vagytok emlősök. Minden emlős ezen a bolygón ösztönösen egyensúlyra törekszik a környezetével, de ti, emberek, nem. Eljuttok egy területre, és elszaporodtok, egészen addig, amíg fel nem élitek az erőforrásokat. Csak úgy tudtok fennmaradni, ha új területre terjeszkedtek. Van egy másik organizmus is, amely ugyanezt a sémát követi: a vírusok. Az ember ragályos kór. A bolygó rákfenéje. Betegség.”

global_warming2.jpg

Szólj hozzá

izébigyók