2017. nov 19.

Sz*r ügy

írta: Clodovicus S. Carolus
Sz*r ügy

Ismét csak elgondolkodom azon, hogy vajh miért került egy napra a Nemzetközi Férfinap és a Nemzetközi WC-nap?!

Érdekes párosítás, ugye? Az előbbi nem mindenhol ünnep, hiszen szinte minden nap férfinap. Erre talán a hölgyek bólogatnak a legjobban, így ezt talán hagyjuk is.
Az utóbbi azonban fontosabb esemény, ugyanis egy komoly környezetszennyezésre hívja fel a figyelmet.
Körülbelül az 1600-as évektől léteznek a vízöblítéses wc-k. A Föld nevű bolygó megközelítőleges 7 milliárdos lakója közül kb. 2 és fél milliárd embernek kell nélkülöznie a megfelelő higiéniával rendelkező illemhelyet, így aztán évente csaknem 230 millió tonna sz*r vagyis finomabban kifejezve: humán hulladék keletkezik, mely közvetlenül jut a környezetbe és szennyezi azt.

wc-nap.jpg

Ennek okán született a Dél-Koreai Sim Jae Duck szervezésében a WTO, vagyis a Nemzetközi Toalett Világszervezet, mely immár 53 országban igyekszik enyhíteni a wc hiány problémáját.

Szóval ma, november 19-én, amikor a megfelelően felszerelt kicsi helységbe térünk, jusson eszünkbe, milyen szerencsések is vagyunk, s dolgunk végeztével használjuk ki a vízöblítéses rendszer előnyeit utána pedig mossunk kezet.

Alább következzék egy körkép a világ „legmenőbb” köz illemhelyeiről. Nem véletlen, hogy vannak számomra turisztikailag is elkerülendő helyek.

Szólj hozzá

izébigyók